Van traditioneel tot modern: de beste bars om met vrienden voetbal te kijken

Buenos Aires is de voetbalhoofdstad bij uitstek. Het is een luxe om hier te kunnen zijn tijdens een belangrijke wedstrijd.

Argentijnen zijn gek op voetbal, dat is iets dat door de jaren heen nooit veranderd is: de passie wordt van generatie op generatie doorgegeven. Als er een belangrijke voetbalwedstrijd gaande is lijkt het wel alsof de Argentijnse hoofdstad eindelijk even tot stilstand komt. Het enige geluid dat te horen is, is het gejuich en geschreeuw van de supporters.
Als je door de ramen van de huizen naar binnen kijkt, zul je zien dat mensen bezig zijn koffie of mate te bereiden. Een lekker drankje voor tijdens de wedstrijd.

De beste voetbalbars in Buenos Aires

 

In de straten rijden toeterende auto´s. Het is niet moeilijk om af te leiden van welk team de chauffeur fan is. Het lawaai van de toeterende auto´s is een vertrouwd geluid in de stad, vooral op deze momenten. En er wordt niet alleen getoeterd, uit veel auto´s zal ook de vlag van een van de voetbalteams wapperen, die met bewondering en trots door de inzittenden omhoog gehouden wordt.

Maar, wat doe je als je niet op tijd thuis kan zijn om de wedstrijd daar te kijken? Het verkeer, de files en de chaos kunnen je het leven op die momenten behoorlijk lastig maken. Het is dan waarschijnlijk een goed idee om naar een bar te gaan om de wedstrijd te kijken. Deze plekken worden weleens grappend Heilige Graal genoemd, omdat het voor hen die het voetbal verafgoden een heilige plek is. Elke Argentijnse macho bezoekt deze kroegen natuurlijk graag.

Dus als je je afvraagt waar je vandaag voetbal kunt kijken, dan is het antwoord: in zo ongeveer elke bar. Als er een belangrijke wedstrijd gespeeld wordt, zal er in elke kroeg een tv of radio aanstaan. In elke wijk van deze levendige stad, en misschien zelfs wel op elke hoek in elke provincie van Argentinië, worden langverwachte voetbalwedstrijden uitgezonden.

We nemen je mee op kroegentocht door de beste voetbalkroegen van Buenos Aires…

La Dorita

Geliefd en smakelijk grilrestaurant met goede aanbiedingen. Je kunt je hier prima een tijdje vermaken. De prijzen zijn heel aantrekkelijk, misschien wel de beste van de stad. Als je in La Dorita een lekkere choricampo verorbert en je een voetbalfan bent, dan kun je er bijna zeker van zijn dat je een shirt of een ander aandenken cadeau krijgt. Of het nu om een competitiewedstrijd gaat of een wedstrijd van het nationale elftal.  De wedstrijden worden in HD vertoond en het publiek is een mix van supporters, vrienden en mensen die op de goede sfeer afkomen. (Humboldt 1905, Palermo Hollywood. Telefoon: 4773-0070).

De beste plekken om voetbal te kijken met vrienden in Buenos Aires
De beste plekken om voetbal te kijken met vrienden in Buenos Aires

Sullivan´s

Een geweldige Ierse pub met goede aanbiedingen. De service is altijd goed, zelfs als er een spannende wedstrijd gaande is. Hier doet men alles om de klant tevreden te houden. Tijdens belangrijke wedstrijden worden er prijzen verloot. Soms een HD-tv of de leeftijd van de winnaar in bier. En tijdens de twee uur die deze wedstrijden duren, is er altijd een «twee voor de prijs van één»-aanbieding voor bier. (El Salvador 4919, Palermo Tel: 4832-6442.

Doménico

Als je net met je vriendin aan het winkelen was voordat de wedstrijd begon en het er niet naar uitziet dat ze wil stoppen met het passen van kleding en accessoires, dan is deze bar absoluut de perfecte optie. Laat haar lekker verder shoppen terwijl jij «een kopje koffie» gaat drinken. Als je om je heen kijkt, zal het je gelijk opvallen dat er in Doménico meer mannen in hetzelfde schuitje zitten. (Unicenter Shopping, Paraná 3745, Martínez. Tel: 5197-7637 en filialen)

Zoals je ziet, zal het in Buenos Aires niet moeilijk zijn om een bar te vinden waar je van een goede wedstrijd kunt genieten. Dat kan natuurlijk ook niet anders in de hoofdstad van het land waar voetballers als goden gezien worden. Ga gewoon af op het ¡GOL!-geschreeuw en je zult gegarandeerd in een leuke kroeg terecht komen!

Dejar un Comentario

XHTML: Puedes utilizar estas etiquetas: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>