Interactieve plattegrond van Buenos Aires

Buenos Aires is een grote stad en een beetje hulp om de weg te vinden is dan ook mooi meegenomen. Zelfs de inwoners van de stad verdwalen er wel eens.

De interactieve plattegrond van Buenos Aires helpt je om de weg te vinden in Buenos Aires. Het is voor zowel de inwoners van Buenos Aires als voor bezoekers een zeer praktisch hulpmiddel. De stad doorkruisen om de belangrijkste bezienswaardigheden te bezoeken zal met deze plattegrond een stuk makkelijker zijn.

Je kunt de interactieve plattegrond van Buenos Aires vinden op de volgende webpagina:

http://mapa.buenosaires.gob.ar  Zodra je de plattegrond geopend hebt zal het een stuk makkelijker zijn je te oriënteren en om snel op de plaats van bestemming aan te komen. De applicatie is alleen in het Spaans beschikbaar, maar na het lezen van dit artikel, zul je het zonder problemen kunnen gebruiken.

Zullen we samen op reis gaan?

Hoe werkt de digitale plattegrond van Buenos Aires?

Zoals we al zeiden, is je eerste stap het bezoeken van de website http://mapa.buenosaires.gob.ar. Op deze pagina zul je een complete, interactieve plattegrond vinden, met alle hulpmiddelen de je nodig hebt om de Argentijnse hoofdstad te leren kennen.

De plattegrond biedt meerdere zoekmogelijkheden, verdeeld over zes secties:

¿Cómo llegar? (Hoe kom ik daar?)Mis Direcciones (Mijn Adresboek)Información (Informatie), Buscar (zoeken), Mapas Temáticos (Themaplattegronden) en Contacto (Contact) zijn de zes belangrijkste hulpmiddelen en je kunt ze vinden in het menu aan de zijkant van de plattegrond van Buenos Aires.

Deze hulpmiddelen leiden je automatisch naar alles wat Buenos Aires jou te bieden heeft.

We gaan je stap voor stap uitleggen hoe je de plattegrond kunt gebruiken en hopen dat het je op je reis van pas zal komen.

CABA
digitale plattegrond van Buenos Aires

¿Cómo llegar? (Hoe kom ik daar?)

Dit is de eerste van de zes hulpmiddelen. Hiermee kun je de transportopties tussen je huidige locatie en je plaats van bestemming opvragen.

Bijvoorbeeld:

Je bent bij de Obelisco en je wilt de lederroute van Buenos Aires doen of een leren jasje kopen. Je hebt al adres en wilt naar Murillo 666 gaan. Ga dan naar de applicatie ¿Cómo llegar? Naast de plattegrond van Buenos Aires zie je twee lege vakken. Daar kun je de adressen invullen. In vak A vul je exact in waar je je nu bevindt. Aangezien je nu bij de Obelisco bent, is het voldoende alleen dat woord in te vullen. In vak B vul je je bestemming in: Murillo 666. Klik op Buscar recorrido (route zoeken) en het systeem zal je alle beschikbare transportopties laten zien, de reistijden en een gedetailleerde beschrijving van de route (wat erg van pas komt als je bijvoorbeeld een stukje moet lopen of meerdere transportmiddelen moet combineren). Er zullen altijd meerdere routes mogelijk zijn, die je kunt vergelijken op de plattegrond.

Paso a paso como utilizar el mapa Interactivo de CABA
Interactieve Plattegrond van Buenos Aires

Mis direcciones (Mijn adresboek)

In Mis Direcciones kun je informatie vinden die je eerder hebt opgevraagd.

Elke keer als je een zoekopdracht uitvoert op de plattegrond van Buenos Aires, worden de resultaten opgeslagen in Mis Direcciones.

Het mooie is dat elk opgeslagen adres een uitvouwbaar menu heeft, met de mogelijkheid om snel de plek op de kaart te bezoeken, informatie over de plek te lezen of gelijk naar de Hoe kom ik daar?-sectie te gaan.

Je kunt de namen van de adressen aanpassen en adressen die je niet meer gebruikt uit de lijst verwijderen.

digitale plattegrond van Buenos Aires
Adressen op de Interactieve Plattegrond

Información (Informatie)

In de Información-sectie van de plattegrond van Buenos Aires vind je een beschrijving, foto´s en handige data over de verschillende plaatsen. Het is het derde hulpmiddel op de zijbalk van de webpagina.

Als we het voorbeeld van Obelisco en Murillo verder uitwerken, zul je zien dat de twee adressen, nadat je de route hebt opgezocht, opgeslagen zijn in Mis Direcciones. Als je naar het uitvouwbare menu gaat, zul je de optie Información (informatie) vinden en als je deze optie selecteert, ga je onmiddellijk naar de derde functie van de applicatie en zul je een foto en handige gegevens vinden (bijvoorbeeld gegevens over ziekenhuizen, exacte ligging, etc.).

Zo zie je dat het systeem slim is opgebouwd en dat je de informatie op praktische wijze toegereikt krijgt.

digitale plattegrond van Buenos Aires CABA
Hoe kom ik in Murillo vanaf Obelisco? Door de interactieve plattegrond van CABA te gebruiken

Buscador (Zoekmachine)

De zoekmachine is waarschijnlijk het hulpmiddel dat het meest gemakkelijk te gebruiken is. Je gaat hiermee namelijk op zoek naar plekken, niet naar adressen. Als je hier een adres invoert, dan zal het systeem je informatie verschaffen over toeristische trekpleisters en handige plaatsen zoals winkels en restaurants die in de buurt te vinden zijn.

Het is de vierde functie en je kunt hem zonder problemen vinden als je het symbool van een vergrootglas zoekt in het menu aan de zijkant van de pagina.

Route Obelisco / Murillo
Route Obelisco / Murillo

Mapas temáticos (Themaplattegronden)

Dit is een van de meest interessante applicaties, mede dankzij de manier waarop de informatie gepresenteerd wordt.

Je kunt hier thematische zoekopdrachten uitvoeren, in negen categorieën: Stedelijke ontwikkeling (Urbanismo), Diensten (Servicios), Gezondheid (Salud), Onderwijs (Educación), Cultuur (Cultura), Vrije tijd (Esparcimiento), Toeristische informatie (Información Turística), Milieu (Medio Ambiente) of Historische afbeeldingen en fotografie (Imágenes y Fotografías históricas).

Als je bijvoorbeeld een pinautomaat wilt zoeken, dan ga je naar de categorie Servicios en selecteer je de optie Cajeros Automáticos (pinautomaten). De plattegrond zal je informatie geven over verschillende pinautomaten.

Gebruik de plattegrond
Gebruik de plattegrond om bijvoorbeeld een pinautomaat te vinden.

Contacto (Contact)

De laatste sectie van de webpagina (Contacto) is een simpel contactformulier dat je kunt gebruiken om je mening over dit hulpmiddel te geven, suggesties te doen, vragen te stellen of, mocht je die hebben, een klacht in te dienen.

Mapa de la Ciudad de Buenos Aires
Contactformulier Interactieve Plattegrond

Snelle zoekopdrachten met de interactieve plattegrond van Buenos Aires

Naast de eerder genoemde hulpmiddelen, zul je aan de bovenzijde van de pagina ook een zoekfunctie vinden, die je kunt gebruiken om snel een adres of locatie op de plattegrond te vinden. Als je vervolgens klikt op het zoekresultaat op de plattegrond, heb je weer de mogelijkheid direct naar een aantal van de eerder genoemde hulpmiddelen te gaan.

Snelle zoekopdrachten op de Interactieve Plattegrond van Buenos Aires
Snelle zoekopdrachten op de Interactieve Plattegrond van Buenos Aires

De tweede mogelijkheid die je hebt als je snel iets op wilt zoeken, zijn de themaplattegronden, die beschikbaar zijn vanuit de plattegrond zelf. Om de themaplattegronden te gebruiken, ga je naar het kleine plattegrond-icoon rechts onderaan de pagina, het menu dat zich uitvouwt geeft je de mogelijkheid het thema te wijzigen (modo de visualización). Zo kun je bijvoorbeeld de categorie Salud (Gezondheid) kiezen en de plattegrond zal aangeven waar je dokters en ziekenhuizen kunt vinden.

Handige informatie op de Interactieve Plattegrond
Handige informatie op de Interactieve Plattegrond

De interactieve plattegrond (http://mapa.buenosaires.gob.ar) zal je bezoek aan Buenos Aires een stuk simpeler maken!

Handleiding ontwikkeld door Melisa Fernández

 

Dejar un Comentario

XHTML: Puedes utilizar estas etiquetas: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>