De beste universiteiten in Buenos Aires voor elke studierichting

Als je in Buenos Aires wilt studeren, maar nog niet weet welke studie, dan helpen wij je op weg!

Weet je al wat je wilt studeren, maar nog niet waar? Bezoek dan de (Spaanstalige) website «No sé qué estudiar»

De studies die je in Buenos Aires kunt volgen, zijn onder te verdelen in de volgende categorieën: Geesteswetenschappen, Economie, Sociale Wetenschappen, Natuur- en Exacte Wetenschappen, Bouwkunde, Kunst en Wetenschap, Architectuur en Design, Gastronomie, Talen en Lerarenopleiding. Op elk gebied is er een breed aanbod aan bachelors, masters en beroepsopleidingen

Las mejores universidades de Buenos Aires

De meest beroemde universiteit van Buenos Aires is de Universidad de Buenos Aires (UBA). Deze universiteit is wereldberoemd en het niveau van de professoren en het lesprogramma is hoog. De UBA bestaat uit 13 faculteiten, 10 universitaire propedeutische centra, 2 middelbare scholen, 4 ziekenhuizen en 8 regionale universitaire centra. Je kunt er maar liefst 103 bachelors en 200 masters studeren. De faculteiten en de propedeutische centra zijn niet op één campus gevestigd, maar verspreid over de verschillende wijken van de stad.

De UBA is een openbare universiteit en je betaalt er geen collegegeld. Daarom kiest een groot aantal buitenlandse bezoekers voor deze optie. Houd er wel rekening mee dat het lesprogramma en de professoren hier erg veeleisend zijn en dat je dus hard moet werken om het programma te volgen. Maar het is helemaal de moeite waard, en als je er helemaal voor gaat, kun je heel veel uit een opleiding op deze universiteit halen.

Buitenlanders die in Argentinië willen studeren, dienen contact op te nemen met het consulaat in hun land om te kijken of ze een studentenvisum nodig hebben. Voor meer informatie: http://www.mrecic.gov.ar/

Andere goede universiteiten in Buenos Aires, die de moeite van het overweg waard zijn, zijn de volgende:

  • Voor een Medicijnenstudie: Fundación Favaloro, Cemic en Hospital Italiano.
  • Voor een studie Rechten: UADE en UCA.
  • Voor een studie accounting: UADE en Universidad Austral.
  • Voor een studie Journalistiek: ETER en ESEADE.
  • Voor een studie in de Reclame: UP en AAAP.
  • Voor een studie Beëdigd Vertalen: UMSA of UADE.
  • Voor een studie Tekstredactie: Instituto Mallea.
  • Voor een lerarenopleiding: ISASJ, UMSA, UCA en UK.

Al deze afkortingen staan voor particuliere universiteiten met een goede naam in Buenos Aires. Ze hebben allemaal een uitgebreid onderwijsaanbod. Wij geven aan wat de beste studies per universiteit zijn, maar ze bieden ook andere studies aan.

De Universidad de Palermo kan ook een goede optie zijn voor buitenlandse studenten. Het grootste voordeel van studeren aan deze universiteit is dat de locaties gelegen zijn in delen van Buenos Aires waar een goed en ruim woningaanbod is.

UBA, Universidad in Buenos Aires
UBA

BELANGRIJK: Je kunt ook op afstand studeren en zo certificaten behalen. Bezoek http://portal.educacion.gov.ar/ voor meer informatie.

Als je je studiekeuze gaat maken is dat je alle voordelen en vereisten van de verschillende universiteiten goed uitzoekt en op basis van deze informatie een besluit neemt. In deze kleine handleiding ben je meer te weten gekomen over de beste opties voor elke studierichting en kun je een weloverwogen en wijs besluit nemen.

Een studie zal bijdragen aan je persoonlijke ontwikkeling en je zult veel nieuwe kennis en vaardigheden opdoen. Als je besluit in Argentinië te gaan studeren doe je niet alleen een goede opleiding, maar zul je ook een interessante culturele uitwisseling hebben en je onderdompelen in een nieuwe cultuur.

 

 

Dejar un Comentario

XHTML: Puedes utilizar estas etiquetas: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>