Wintervakantie in Buenos Aires

De winter in Argentinië (onze zomer) kan heel koud zijn en veel mensen kiezen er dan ook vaak voor om lekker warm thuis op de bank te blijven zitten en geen uitjes buiten de deur te plannen. Als je de kou durft te trotseren is er echter van alles te doen, vooral tijdens de vakantieperiode. En er zijn genoeg leuke opties, vooral op cultureel gebied, waar je het niet koud van zult krijgen.

Het theater is in Buenos Aires altijd een goede optie. De vele theaters die in de stad gevestigd zijn bieden je een breed aanbod in de meest uiteenlopende genres. In de straat Corredora zijn heel veel theater te vinden. De volgende hebben doorgaans interessante voorstellingen:

Teatro Colón

Cerrito 628

In dit prachtige niet lang geleden gemoderniseerde theater kun je genieten van een aanbod van dans theater, opera en concerten. Hier treden alleen de meest vooraanstaande artiesten op. In juli wordt de opera Othello gepresenteerd. Voor meer informatie over de voorstellingen in het Colón Theater kun je de volgende pagina bezoeken: www.teatrocolon.org.ar/en/.

Multiteatro

Av. Corrientes 1283

In het multiteatro worden zowel theater (voornamelijk moderne komedies) als musicals gepresenteerd. Voor informatie over de actuele programmering kun je de website www.multiteatro.com.ar/ bezoeken.

Pan y Arte

Boedo 876

Een heel bijzonde  theater-restaurant waar je zowel een heerlijk hapje Argentijns kunt eten als kunt genieten van theater, beeldende kunst en dans. www.panyarte.com.ar/

Wintervakantie in Buenos Aires
Wintervakantie in Buenos Aires

Als je ondanks de kou toch een frisse neus wilt halen en Buenos Aires beter wilt leren kennen, dan is een ritje met de tram een origineel idee. De tramritten worden georganiseerd door de Asociación Amigos del Tranvía en laten je de Caballito wijk zijn. Je kunt je tijdens de tramrit helemaal voorstellen hoe de porteños zich vroeger door de stad bewogen. De tram vertrekt vanaf Emilio Mitre 500, op zaterdagen en feestdag om 16:00 en 19:30 en op zondag tussen 10:00 en 13:00 en van 16:00 tot 19:30. De ritjes zijn gratis.

Ook rijden er toeristenbussen door Buenos Aires, die je in iets meer dan drie uur de vele bezienswaardigheden van de stad laten zien. Je kunt de kaartjes kopen in het Centro de Información Turística op de hoek van Florida en Diagonal Norte, in het winkelcentrum Shopping Paseo Alcorta, op de website of direct in de bus. Er zijn passen voor één of voor twee dagen.

Voor de jonge reizigers die van lezen houden, is het leuk om een bezoek te brengen aan de jaarlijkse kinderboekenbeurs in het Centro de Exposiciones de la Ciudad Autónoma de Buenos Aires, in de straat J.E. Couture 2231.  En natuurlijk is de bioscoop altijd leuk voor jong en oud. In de bioscopen van Buenos Aires kun je van de nieuwste film genieten. Op het programma staan zowel Argentijnse films als internationale kaskrakers.

Ondanks de winterkou staat het culturele leven van Buenos Aires geen moment stil. Geniet van alles dat cultureel Buenos Aires te bieden heeft!

Dejar un Comentario

XHTML: Puedes utilizar estas etiquetas: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>