Leuke uitjes in de wintervakantie

Buenos Aires is misschien wel een van de belangrijkste metropolen ter wereld en zonder enige twijfel de meest kosmopolitische stad van Zuid-Amerika. Het is dan ook niet voor niets dat toeristen uit alle windstreken Buenos Aires bezoeken. Kom je Buenos Aires in de winter (zomer in Europa) bezoeken? Wij gaan je vandaag vertellen wat je allemaal kunt doen in Buenos Aires in de wintervakantie.

Theater, musea, wandelingen in de natuur, pittoreske wijkjes, concerten, monumenten, beroemde gebouwen, dierentuinen, een geweldig nachtleven, heerlijk eten en passie, vooral heel veel passie, dat is wat Buenos Aires je te bieden heeft.

De wintervakantie in Buenos Aires is uiterst geschikt om een tour door de meest emblematische wijken van de stad te maken. En dan hebben we het bijvoorbeeld over de wijk La Boca en zijn openluchtmuseum Caminito, waar je typische straatbeelden zult zien: smalle staatjes met kinderkopjes, gekleurde huisjes, tango, cafeetjes en street art op elke hoek. Dit is een activiteit die je niet mag overslaan als je in Buenos Aires bent.

Als we het over emblematische wijken van Buenos Aires hebben, is San Telmo een naam die gelijk naar boven komt. Deze wijk, met zijn beroemde zondagse antiekmarkt, heeft een echte porteño sfeer. De antiekmarkt is een van de beste antiekmarkten ter wereld en je kunt er, als je de tijd neemt en langs alle kraampjes struint, interessant voorwerpen op de kop tikken tegen aantrekkelijke prijzen. Je kunt in San Telmo echter niet alleen antiek kopen, maar ook genieten van tangovoorstellingen en straatartiesten. Een leuk uitje voor jong en oud.

De derde wijk die de moeite van een bezoek waard is, is Palermo, de groene long van Buenos Aires. Je vindt hier hetTres de Febrero Park, met 25 hectaren bomen, meren en wandelpaden. Je kunt in het park allerlei activiteiten in de openlucht doen, zoals fietsen, skaten, roeien op het meer, en nog veel meer. Let ook vooral op de flora en fauna in het park, en je zult merken dat er interessante dier- en plantsoorten voorkomen. Een bezoek aan de dierentuin, de Japanse tuin en de botanische tuin, mogen ook niet ontbreken op je agenda.

Leuke uitjes in de wintervakantie
Leuke uitjes in de wintervakantie

In Buenos Aires, theaterstad pur sang, is een theatervoorstelling ook altijd een goede optie. Het Teatro de la Riberaheeft een goed aanbod voor jong en oud en ook in het Broadway theater is altijd iets leuks te doen. En als je kinderen niet van ´echt´ theater houden,  dan wordt in het Luna Park elk jaar Disney on Ice gepresenteerd, een bruisend spektakel waar elk kind zich vermaakt.

In de culturele centra in de stad kun je genieten van optredens van bekende en minder bekende artiesten. Aanraders zijn Ciudad Cultural Konex, het Auditorio BelgranoNiceto ClubTeatro Flores en het Teatro Cervantes

Zoals jullie zien is er in Buenos Aires van alles te doen. We weten zeker dat je helemaal verliefd zult worden op deze bruisende stad!

Dejar un Comentario

XHTML: Puedes utilizar estas etiquetas: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>