Goedkope uitjes tijdens de wintervakantie

In de schoolvakantie willen we zo veel mogelijk tijd doorbrengen met de kleinste leden van de familie en natuurlijk heel veel leuke dingen doen. De kosten van deze uitjes met de kids kunnen vaak behoorlijk oplopen, aangezien er niet alleen entree betaald moet worden, maar ook eten, souvenirs en gadgets. Om te voorkomen dat je aan het eind van de vakantie helemaal blut bent, geven we je hier een lijst met leuke gratis uitjes voor de hele familie.

In het Museum van de Humor (Museo del Humor) is in de wintervakantie voor kinderen van alles te beleven. Zo worden er worden verschillende artistieke activiteiten georganiseerd en er zijn voorleesmiddagen. Avenida de los Italianos 851. Toegang gratis. Voor meer informatie over het programma kun je de website www.museos.buenosaires.gob.ar bezoeken.

Een andere optie in Buenos Aires die leuk is voor de kids is het Marionettenmuseum. Kinderen die jonger dan 121 zijn betalen hier geen entree. Het museum is gelegen in de straat Piedras nummer 905 in de wijk San Telmo. Voorstellingen: dinsdag, woensdag en vrijdag van 10:00 tot 12:30 en van 15:00 tot 18:00;  en donderdag, zaterdag en zondag van 15:00 tot 18:00.

In het Centro Cultural Recoleta, Junín 1930, worden tijdens de wintervakantie ontzettend leuke activiteiten voor kinderen en pubers georganiseerd. Van workshops ¨Muziek maken met de computer¨ tot modeshows van gerecyclede kleding, er valt hier van alles te beleven. Houd de website in de gaten om helemaal op de hoogte te zijn van alle activeerden. Over het algemeen zijn er voor de workshops een beperkt aantal plekken beschikbaar. Zorg er dus voor om je zo vroeg mogelijk in te schrijven.

Vinden je kinderen het leuk om naar het theater te gaan, dan ben je in Buenos Aires, de ultieme theaterstad, helemaal aan het goede adres. In de theaterzone rond de Avenida Corrientes zul je een breed aanbod aan kindertheater vinden. Het Espacio Cultural Julián Centeya, gelegen aan de Avenida San Juan 3255, heeft ook altijd kindertheater op het programma staan in de winterperiode.

Goedkope uitjes tijdens de wintervakantie
Goedkope uitjes tijdens de wintervakantie

Er zijn veel musea die de kleintjes met open armen verwelkomen. Om het museumbezoek voor kinderen te stimuleren, betalen zij vaak een minder of zelfs helemaal niets voor hun toegangskaartje. Het Museo de Ciencias Naturales, museum van de Natuurwetenschappen,  Ángel Gallardo 470, is in de wintervakantie elke dag geopend en kinderen tot 6 jaar betalen geen entree. Het Museum van de Natuurkunde,  Museo de Ciencias Naturales (Paseo del Bosque), in Cuidad de Plata is een andere leuke en leerzame optie. Gratis voor kinderen tot 12 jaar. In de wintervakantie elke dag geopend. Als je kind gek is op dinosaurussen, zal het hier zijn ogen uit kijken.

In Buenos Aires vind je activiteiten voor alle leeftijden en budgetten. Je hoeft je tijdens de wintervakantie dan ook geen moment te vervelen. En met deze tips, kun je je kids optimaal verwennen zonder hiervoor in het rood te moeten staan. Veel plezier toegewenst!

Dejar un Comentario

XHTML: Puedes utilizar estas etiquetas: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>