De lekkerste croissantjes van Buenos Aires

Wie houdt er nou niet van croissantjes? Argentijnen zijn er ook dol op en je zult ze in Buenos Aires dan ook veel tegenkomen. We vertellen je waar je de lekkerste croissants (media lunas) van de stad kunt vinden.

De croissant dateert uit 1529, toen Wenen bezet was door Turkse troepen. Om de bewoners van Wenen een hart onder de riem te steken, besloten de banketbakkers een broodje te bakken in de vorm van het symbool dat op de Turkse vlag staat. Zo werd de croissant een symbool van verzet tegen de Turken.

De lekkerste croissantjes van Buenos Aires
De lekkerste croissantjes van Buenos Aires

Als je in de buurt van Belgrano bent, breng dan een bezoek aan ¨La Esmeralda¨, Av. Juramento 2123, voor heerlijk verse en knapperige croissants. Ook bij ¨La Mariposa¨, Piedras 435 in San Telmo zal het water je in de mond lopen. Heerlijke broodjes. Andere aanraders zijn ¨El Torreón¨, Belgrano R, Echeverría 3202 en  “La Giralda”, Av. Corrientes 1453, midden in het Centrum.  In ¨La Giralda¨ zijn niet alleen de croissants echte aanraders, maar ook de churros zijn heerlijk.

In Barrio Norte, Las Heras 3014, vind je “Dos Escudos”. De vigilantes die je hier kunt kopen zijn broodjes die gemaakt zijn van hetzelfde deeg als de croissant. Zoet en krokant.

In de wijk Retiro, bij “La Exposición”, Libertad 1299, zijn ook altijd verse croissants te koop. En in de buurt Palermo is  “La Burdalesa”, op Santa Fe 4502 een goede optie.

Uiteraard kun je in de bakkerijen van Buenos Aires niet alleen maar croissants eten. Er zijn ook heerlijk taarten, koekjes, pudding en nog veel te krijgen. Hierbij een lijst van de beste bakkerijen.

Recoleta, Montevideo 1567,” L’epi”, Heerlijke croissants met amandelsmaak en suiker uit de houtoven.

Palermo, Las Heras 3014, “Los Molinos”, 100% traditionele banketbakkerij.

Franse bakkerij “Le Blé”, Alvares Thomas 899, Colegiales en Dorrego 999. Een chique banketbakkerij met goede smaak.

“Como en casa”, De beste taarten, die zo lijken te zijn weggelopen uit de professionele kookboeken.

Je kunt natuurlijk ook zelf een poging doen om al dit lekkers te bakken. Het voordeel is dat je op deze manier onbeperkt met smaken kunt experimenteren, of je nu van zoet of zout houdt.

Recept croissants

300gr bloem, drie theelepels bakmeel, 3 eetlepels zout, 4 eetlepels suiker, 60 gr. boter, 1 ei, een halve kop melk, 40 gr. margarine, 60 gr. bastaardsuiker, een eetlepel kokend water.

Mix de bloem met het bakmeel, het zout en de suiker. Voeg de boter en het ei, licht geklopt met de melk, toe. Maak hier deeg van en rol het deeg uit totdat deze ongeveer 3mm dun is. Smeer de helft van de margarine over het deeg, strooi hier wat meel op en vouw het dubbel. Herhaal de laatste pas met de rest van de boter. Maak driehoekjes van het deeg en leg deze op een ingevette bakplaat. Na 20 minuten in de oven zijn je croissants klaar. Bon appétit!

Dejar un Comentario

XHTML: Puedes utilizar estas etiquetas: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>