Wijken in Buenos Aires met een buitenlands tintje

In de volksmond spreekt met vaak over de 100 barrios, wijken, van Buenos Aires. In werkelijkheid zijn het er echter minder. In sommige van de stadswijken van Buenos Aires waan je je in het buitenland.  Argentinië kent een lange historie van migratie. Immigranten uit verschillende landen hebben Argentinië in de laatste decennia tot hun nieuwe vaderland verkozen. Deze groepen hebben hun eigen hoekje gevonden in deze miljoenenstad en in hun wijken kun je genieten van traditionele gerechten, festivals en muziek. We nodigen je uit een tour door deze wijken te maken.

De Koreaanse wijk, ook wel Baek-Ku of Coreatown genoemd, is gelegen in Flores Sur. Je vindt hier Koreaanse restaurants, kappers, makelaarskantoren en nog veel meer. In de jaren 90 kon je in Coreatown nog geen menu´s in de Spaanse taal vinden, maar vandaag de dag staan de restaurants echter veel meer open voor niet Koreaanse bezoekers. De typisch Koreaanse vleesgerechten en rijst met groenten staan op het menu van restaurants als Suk Jung (Felipe Vallese 3209).

Wijken in Buenos Aires met een buitenlands tintje
Wijken in Buenos Aires met een buitenlands tintje

In de straat Scalabrini Ortiz vind je de Arabische zone. Winkels met traditionele Arabische decoratie, bakkers, scholen waar Arabische dans wordt onderwezen, je waant je hier helemaal in het Midden-Oosten. Goede restaurants zijn Al Shark (Av. Scalabrini Ortiz 1426), Fairuz (Av. Scalabrini Ortiz 1562), Sarkis (Thames 1101) en Garbis (Estado de Israel en Lerma).

Vlakbij de Arabische wijk, in Palermo, is de Armeense wijk gelegen. Er is zelfs een Armeens kerk, de San Gregorio kerk, waar de Armeense aardbisschop gevestigd is. Hier is ook het Armeens cultureel centrum. We raden je twee restaurants aan: “Restaurante Armenia”, Armenia 1366 eerste verdieping, waar je naar Armeense traditie met brood, zout en water ontvangen wordt en ¨El Viejo Agump”, in Armenia 1382, kun je backgammon spelen en een heerlijk traditioneel maal eten.

De wijk barrio de once, die eigenlijk Balvanera heet, is de Joodse wijk. De Joodse gemeenschap in Buenos Aires is groot en erg gehecht aan tradities en gewoonten van hun vaderland. In deze wijk zijn dan ook vele synagogen, Joodse supermarkten, sociale en sportverenigingen zoals de Sociedad Hebraica Argentina, Macabi, en de Stichting IWO, die de Joodse cultuur beschermt en verbreidt. Veel restaurants in de wijk verkopen uiteraard kosher eten:  “Sucath David”, in Tucumán 2349,  “Kosher D & M”, Ecuador 594¸ “Mi Parrilla”, Tucumán 2782, “Al Galope”, Tucumán 2637. De bakkerij Roberto Helueni” op Tucumán 2418 en  ”Star Kosher”, in Paso 741 zijn absolute aanrader.

De meest traditionele wijk in Buenos Aires is de Chinese wijk in Belgrano. Hier vind je een groot aanbod van restaurants, winkels, en supermarkten. De toegangspoort is een boog gelegen op de hoek van Arribeños en Juramento. De wijk wordt veel bezocht door de bewoners van Buenos Aires, vooral tijdens de traditionele festivals zoals het Chinees Nieuwjaar. Houd er rekening mee dat veel winkels en restaurants hier op maandag dicht zijn.

We wensen je veel plezier toe op je tour door multicultureel Buenos Aires!

Dejar un Comentario

XHTML: Puedes utilizar estas etiquetas: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>