Wat je beter niet kunt doen in Buenos Aires

Elke cultuur heeft zo zijn eigen gewoonten en gebruiken. Door de jaren heen veranderen deze gebruiken en dan vooral in de grote steden. Er zijn echter dingen die je in bepaalde landen echt niet kunt doen. Vandaag gaan we je inwijden in de do´s and don´t´s als je in Buenos Aires bent.

De mobiele telefoon is de laatste jaren een favoriet communicatiemiddel geworden in de hele wereld. Je moet alleen wel weten wanneer het gevaarlijk is om deze apparaten te gebruiken. In Argentinië is het verboden mobiel te bellen als je achter het stuur zit en je kunt hiervoor beboet worden.

Buenos Aires is een stad waar veel auto´s rondrijden en het is soms bijna onmogelijk om een parkeerplek te vinden. Echter, je mag absoluut nooit je auto parkeren voor op- en afritten voor invaliden op de trottoirs. Auto´s die geparkeerd staan op deze plekken storen niet alleen invaliden maar ook mensen met kinderwagens.

Wat je beter niet kunt doen in Buenos Aires
Wat je beter niet kunt doen in Buenos Aires 

Er zijn personen die denken dat het normaal is om vuilnis op straat te gooien. In Buenos Aires staat gelukkig op elke hoek van de straat een vuilnisbak en het is dan ook onnodig om de straten te vervuilen. Net als in Nederland en België wordt het huisvuil in Buenos Aires opgehaald op bepaalde dagen en tijdstippen. Hiervoor zijn er speciale containers. Het is niet toegestaan vuilnis op andere tijdstippen buiten te zetten, of op andere plekken, bijvoorbeeld onder een lantarenpaal. Help de porteños om hun stad schoon te houden!

Het is in Argentinië niet toegestaan op gesloten openbare plekken te roken. In winkelcentra, bars, restaurants, het openbaar vervoer en andere openbare plekken kun je geen sigaret opsteken. Het drinken van alcohol op straat is ook niet toegestaan. Sigaretten en alcohol worden niet verkocht aan minderjarigen.

Ondanks het feit dat je op vele muren in de stad graffiti zult zien, is het niet toegestaan om op muren te schilderen of posters op te plakken. Erg vervelend is het om te zien dat veel hondenliefhebbers in Buenos Aires niet de moeite nemen de uitwerpselen van hun dieren op te ruimen. Uiteraard is het uit respect naar medestadsbewoners niet meer dan normaal om een plastic zakje mee te nemen en de straat schoon te houden.

Wat veel inwoners van Buenos Aires ook erg vervelend vinden, is dat er personen zijn die in het openbaar vervoer naar muziek luisteren, op hun telefoon of MP3 speler, en niet de moeite nemen o meen hoofdtelefoon te gebruiken. Als iedereen dit zou doen zou de bus al snel een discotheek lijken. Zorg daarom dat je altijd een hoofdtelefoon bij je hebt voor dit soort momenten.

Als je op reis gaat is het belangrijk te weten wat je in een ander land wel of niet kunt doen. Uiteraard zijn veel van de zaken die we hier noemen een kwestie van common sense, maar het is altijd goed even bij de regels en gebruiken stil te staan.

Dejar un Comentario

XHTML: Puedes utilizar estas etiquetas: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>