Verleidelijke desserts

Argentinië heeft de wereld veel te bieden, ook op het gebied van gastronomie. De dulce de leche, karamel op basis van melk, is een van de vele zoete lekkernijen waarvan je in dit land kunt genieten. Als je Buenos Aires en omgeving op een hele originele manier wil leren kennen, leer de stad dan kennen door middel van een dessert tour.

We beginnen de tour in Mar del Plata. Veel reizigers bezoeken deze kustplaats om de mooie stranden. Je kunt er echter ook een heerlijke tiramisu eten bij Pipo Garreton, in Alberti 1437.

Uiteraard zijn er Buenos Aires ook veel restaurants waar je van lekkere toetjes kunt genieten. Elke wijk heeft zijn eigen sfeer en gastronomische aanbod. Een van de meest beroemde toetjes is de flan  casero, oftewel pudding naar traditioneel recept. Een goede plek om deze lekkernij te eten is El Desnivel, gelegen aan Defensa 855 in de San Telmo Wijk.

In de Caballito wijk kun je een bezoek aan Don Zoilo niet overslaan (Luis Viale 501, op de hoek met Honorio Pueyrredón). De specialiteit is de chocoladevulkaan met ijs. De keten Carlitos is een klassieker: in Lo de Carlitos, Carlitos el Rey en Carlitos La Nueva Generación kun je de lekkerste zoete en zoute pannenkoeken van de stad eten.  Op de kaart staan ook pizza´s, pasta en hamburgers.

Verleidelijke desserts
Verleidelijke desserts

In de wijk Palermo vind je een breed aanbod aan hippe restaurants. Ondanks de vernieuwende concepten, hebben veel restaurants een all time favourite op de kaart staan: de chocotorta, een chocoladetaart met roomkaas. Een van de beste plekken om van deze lekkernij te genieten is Miranda, op de hoek van Costa Rica en Fitz Roy. Niet ver van Miranda kun je een bezoek brengen aan Janio (Malabia 1805 op de hoek met Costa Rica) voor een kopje koffie met taart. De brownietaart is een absolute aanrader.

Acabar ligt in dezelfde buurt. Dit restaurant is heel geschikt voor een feestje met vrienden. Je kunt er niet alleen eten en drinken maar ook allerlei bordspelen spelen. De brownie met ijs kun je niet overslaan. De portie is enorm, maar de brownie is zo lekker dat je hem niet wilt delen.

In de wijk Villa del Parque is  Crimson (Tinogasta 3246) een aanrader. Een restaurant waar je niet alleen heerlijke vleesgerechten kunt bestellen, maar waar ook heerlijke desserts op de kaart staan. Als je niet van té zoet houdt, is de appeltaart een goede optie.

Als je op zoek bent naar een lekker toetje dan móet je de Oreo Madness proeven. Dit toetje, dat bestaat uit Oreo koekjes, ijs, chocolade en warme dulce de leche, is niet bepaald Argentijns, maar wel heel erg lekker. Goede plekken om de Oreo Madness te bestellen zijn Shopping Alto Palermo, Recoleta, Puerto Madero en San Isidro. TGI Fridays is bij ons favoriet.

Als je van zoet houdt, dan ben je in Buenos Aires op de juiste plek. Eet smakelijk alvast!

Dejar un Comentario

XHTML: Puedes utilizar estas etiquetas: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>