Veilige wijken om te overnachten in Buenos Aires

Buenos Aires heeft de toerist steeds meer te bieden. De toeristische infrastructuur bestaat uit een groot aan hotels in alle categorieën en casas de familia, pensions bij mensen thuis waar je heel goed verzorgd wordt. Bij de keuze voor een hotel of pension, is het belangrijk een veilige zone uit te zoeken. Buenos Aires is geen onveilige stad, maar voorzorgsmaatregelen en common sense zijn op veel plekken wel gewenst. De volgende wijken zijn zeer veilig voor toeristen:

Puerto Madero, gelegen aan de Río de la Plata, is een luxewijk. Je vindt hier grote kantoorgebouwen, dure huizen en chique restaurants. Een veilige wijk, die echter wel erg duur is.

Palermo is een van de meest aan te bevelen wijken om te overnachten. Je hebt hier vele toeristische attracties om de hoek en het is mogelijk een van de parken te bezoeken om lekker in de openlucht uit te rusten. In Palermo is een breed aanbod van leuke restaurants en barretjes.

De Belgrano wijk is ook een goede wijk om een hotel te zoeken. De prijzen liggen er een stuk lager dan in Puerto Madero en Palermo. Er zijn veel winkels waar kleding en schoenen worden verkocht en daarom zul je er altijd mensen op straat zijn. Vergeet de Chinese wijk niet te bezoeken.

Veilige wijken om te overnachten in Buenos Aires
Veilige wijken om te overnachten in Buenos Aires

Recoleta is een mooie wijk met prachtige architectuur en veel groen. In deze wijk liggen verschillende musea en Recoleta is erg centraal gelegen. Je vindt hier de meest luxe hotels, uiteraard tegen hoge prijzen.

Als je niet teveel geld wilt uitgeven aan overnachtingen en een tijdje in Buenos Aires wilt blijven, is het aan te raden een appartement te huren.  Voor meer informatie over deze optie kun je bellen naar het volgende telefoonnummer: +54-11-5252-1534.

Las Cañitas is nog een voorbeeld van een veilige wijk. Las Cañitas is gelegen in de nabijheid van een militaire basis. Er is een breed aanbod aan restaurants, waar modieuze chefs interessante gerechten bereiden. Ook vind je hier luxe winkels waar je prachtige producten van leer kunt aanschaffen, goede galeries, wijnwinkels en nog veel meer. Ook is het polo stadion hier gevestigd. Polo is in Argentinië een zeer populaire sport en in november en december komen dan ook stromen bezoekers op het stadion af om het nationale kampioenschap polo bij te wonen.

Het Centrum is een goede optie als je in Buenos Aires verblijft. Het voordeel van het overnachten in het centrum, is dat je alle vervoermiddelen bij de hand hebt. Bovendien kun je er ook goed winkelen: artikelen van leer, CD´s, boeken, kleding, er is een grote variëteit.

De restaurantjes in het centrum zijn altijd vol met mensen, van ´s ochtends vroeg tot ´s avonds laat. Ze worden vooral bezocht door de vele toeristen. In de nabije omgeving bevinden zich de Obelisk, het Colón theater en het winkelcentrum Galería Pacífico.

Met deze tips, zal je verblijf in Buenos Aires zeker een succes worden!

Dejar un Comentario

XHTML: Puedes utilizar estas etiquetas: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>