De lekkerste croissantjes van Buenos Aires en omstreken

Niets is verleidelijker dan de geur van vers gebakken brood die uit een bakkerij komt, als je door de straten van Buenos Aires slentert. Op elke straathoek van Buenos Aires is een bakkerij te vinden, maar de croissants zijn niet overal van goede kwaliteit. Soms is het de moeite waard een paar peso´s extra uit te geven om echt lekkere croissants te proeven.

Men zegt dat de beste croissants die van Partido de la Costa zijn. Er gaat een urban legend rond die vertelt dat het water dat gebruikt wordt om deze broodjes te bereiden magisch is. Ondanks dat de kwaliteit in deze keten niet altijd consistent is, kun je hier over het algemeen lekkere croissants kopen.

In de kustplaats San Bernardo vind je een van de beste bakkerijen genaamd El Rey del Churro IIgelegenaan de Av. San Bernardo op de hoek met La Rioja. De bakkerij is gespecialiseerd in churros, maar je kunt er ook heerlijke croissants kopen. Ze smelten in de mond en hebben een heerlijke topping. De geur is uitermate verleidelijk. Als je naar de kust rijdt over de ruta 2 dan moet je langs de beroemde bakkerij Atalaya gaan, een traditie onder reizigers.

De lekkerste croissantjes van Buenos Aires en omstreken
De lekkerste croissantjes van Buenos Aires en omstreken

In de stad Buenos Aires kun je goede croissants vinden in San Telmo en Microcentro. De bakkerij Del Amanecer is een aanrader ( Diagonal Sur en Bolívar, en Chile 561).  La Piedad, gelegen op Florida 31 heeft ook een lange traditie op het gebied van deze lekkernij. Je kunt de croissants bestellen vanaf huis of kantoor en ze worden netjes aan de deur afgeleverd. De croissants zijn altijd vers, warm en heerlijk krokant.

In Almagro vind je Las Violetas een bakkerij waar de omaatjes van de wijk hun kopje thee komen drinken en een croissant komen eten. De kwaliteit is zo goed, dat men er geen problemen mee heeft een tijdje in de rij te staan. In de wijk Congreso, in de straat Riobamba tussen Alsina en Hipólito Yrigoyen staat een kleine traditionele bakkerij met heerlijke croissants. Vergelijkbaar met de croissants uit La Costa, en dat kan niet elke bakkerij in de stad waarmaken!

Ook de bakkerij Gustado’s heeft een goed imago op het gebied van croissants. De broodjes zijn hier erg smakelijk en lekker groot. Ook hier moet je soms even in de rij staan. Je vindt filialen van Gustado´s in Caballito, Bogotá 350 en Av. Gaona 1731. Veel Porteños, inwoners van Buenos Aires, zijn het erover eens dat je bij Vicente López, gelegen aan de Av. Maipú op nummer 707, de beste croissants van de stad kunt eten. Hier moet je geduld hebben, het is er vaak vol en de wachttijd kan oplopen.

Het water is je vast al in de mond gelopen terwijl je deze post las. We houden je niet langer op, ga op zoek naar deze bakkerijen en koop er heerlijke croissants. ¡Provecho!

Dejar un Comentario

XHTML: Puedes utilizar estas etiquetas: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>