De beste plaatsen om leer te kopen in Buenos Aires

Als je het over Argentinië hebt, zijn de eerste twee dingen waar je aan denkt waarschijnlijk vlees en producten van leer. Wat zijn de beste plekken om leer te kopen? Of je nu van klassiek of vernieuwend houdt, er zijn winkels waar je goede leren producten in allerlei kleuren kunt kopen. Er zijn maar weinig Argentijnse modeontwerpers die leer niet in hun collectie hebben opgenomen.

En leer wordt niet alleen door alle merken omarmd, je vindt ook leren producten voor alle doelgroepen: van jong tot oud en voor zowel mannen als vrouwen. Vooral op het gebied van kinderkleding zijn er steeds meer leuke leren producten in vrolijke kleuren en met een aangename, zachte textuur.

De beste plaatsen om leer te kopen in Buenos Aires
De beste plaatsen om leer te kopen in Buenos Aires 

In heel Argentinië zijn werkplaatsen gevestigd waar het leer bereid wordt om in een later stadium door ontwerpers omgetoverd te worden tot prachtige kleding. Veel van deze werkplaatsen zijn familiebedrijfjes, die langzaam maar zeker groeien en hun collectie uitbreiden. Veel van het Argentijnse leer, bekend om zijn kwaliteit, wordt geëxporteerd.

Als je gaat leershoppen, neem dan vooral de tijd. Het aanbod is zo divers en er zijn zoveel wijken in Buenos Aires waar je winkels met een goed aanbod van dit type producten vindt, dat een uurtje winkelen absoluut niet genoeg is. Om alle ontwerpen, merken en prijzen te kunnen vergelijken, heb je minimaal een hele middag nodig. We geven je hier een lijst van de beste winkels, maar als je eropuit trekt, zul je merken dat je op elke hoek van de straat leerwinkeltjes tegenkomt.

We denken bij leer al snel aan kleding en schoenen. Maar uiteraard wordt dit materiaal ook in vele andere producten verwerkt. Je zult in Argentinië onder andere meubels en woonaccessoires tegenkomen die zijn vervaardigd van leer. Ook zijn er vele leren gebruiksvoorwerpen te koop.

Tafels, stoelen, fauteuils, lampen, kunst, je kunt het zo gek niet bedenken of je komt er in Buenos Aires een leren variant van tegen. Placemats, picknickmanden, speelgoed, accessoires voor de badkamer, en nog veel meer.

Hierbij een aantal winkels die echt de moeite waard zijn om te bezoeken, als je op zoek bent naar goede leren producten.

“New Leather” Jauretche 1029, Local 44 – Winkelcentrum Paseo Florido Hurlingham. Tel.: 4662-4442.

“626 Cueros”, Murillo 626, Buenos Aires. Tel: 4857-6972.

“Chiarini Outlet”, Gurruchaga 983, Palermo, Buenos Aires. Tel.: 4776-8057.

“Cueros Crayon” Direct uit de fabriek, Av. Scalabrini Ortiz 5, Cap. Fed. Tel.: 4856-8455, Av. Córdoba 4611, Palermo, Tel.: 4772-7467, Parque Brown Factory Outlet, Av. Fernández de la Cruz 4602, Villa Lugano. Tel.: 4605-4627.

“Cueros Kouks”, Direct uit de fabriek, Malabia 15, Buenos Aires. Tel.: 4857-2351.

“Emporio Cueros” Direct uit de fabriek, Malabia 48, Buenos Aires. Tel.: 4857-6682.

“Donna Cueros” Direct uit de fabriek, Murillo 605, Buenos Aires. Tel.: 4857-1746.

Met deze lijst en tips ben je helemaal klaar voor je shopping avontuur in Buenos Aires. Vergeet niet genoeg geld over te houden voor de terugreis!

Dejar un Comentario

XHTML: Puedes utilizar estas etiquetas: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>