De beste Peruaanse, Indiase en Scandinavische restaurants in Buenos Aires

Vandaag geven we je een lijst van de beste restaurants in Buenos Aires, die gespecialiseerd zijn in de buitenlandse keuken. We beginnen met de Peruaanse keuken:

“Astrid y Gastón” Lafinur 3222, Palermo Zoo. Tel. 011-4802-2991

De eigenaars van dit restaurant zijn de Peruaan Gastón Acurio en zijn vrouw Astrid Gutsche. Het is een sfeervol petit-hotel dat bestaat uit twee verdiepingen, een terras en een patio. Heerlijke natuurlijke gerechten met zowel intense als zachte smaken en een geweldige wijnkaart.

“Chan-Chan” Hipólito Yrigoyen 1391, Congreso.

Exquisite kaart met uitbundige gerechten. Uiteraard kun je hier ook genieten van de Peruaanse klassiekers; ceviche, rijs, vis, schelpdieren tiraditos en ajíes.

De beste restaurants in Buenos Aires
De beste restaurants in Buenos Aires

“Francesco” Sinclair 3096, Palermo. Tel. 011-4878-4496/97

In dit familierestaurants, gebaseerd op de gastronomische traditie van Lima, worden heerlijke vis- en schelpdiergerechten klaargemaakt. Op de kaart vind je weinig vleesgerechten, een aantal gevulde pasta´s en Aziatische invloeden.  Zalm, kreeft, tiradito eninktvis zijn de specialiteiten van dit aantrekkelijke restaurant.

“Lucumma” Olazábal 1679, Bajo Belgrano. Tel. 011-4784-9167.

De mix van Peruaanse en Inka invloeden zorgen voor heerlijke gerechten klaargemaakt met verse zeeproducten. Al het personeel is Peruaans, en ze zullen je met veel plezier uitleggen wat de lekkerste gerechten zijn die je móet proeven. Op de kaart staan maar liefst elf soorten ceviche, tiraditos en beroemde Peruaanse alcoholvrije drankjes als chicha morada en cremonada en een citroenmilkshake met ijs. Lucumma is gelegen in het hart van de Chinese wijk en biedt een goede service tegen prima prijzen.

“M Buenos Aires”, Balcarce 433, San Telmo. Tel. 011-4331-3879.

Modern restaurant met jazz, rock en popmuziek op de achtergrond. De gerechten zijn een interessante mix van Japans en Peruaans. Op de kaart staat onder andere ceviche, rijst, sushi, makis en tiraditos. Een geweldige plek met goede muziek.

“Sipan” Paraguay 624, Plaza San Martín. Tel. 011-4315-0763.

Een sushibar waar je ook kunt genieten van de traditionele alcoholische drank pisco. De sfeer is joviaal en aangenaam. Je kunt er zien hoe de acht koks zeegerechten klaarmaken in woks en er is een ook een sushibar.

En dan de Indiase keuken

“Dehli Darbar y Mahal” Viamonte 359, Retiro. Tel. 011-4894-0778.

Dit restaurant presenteert gerechten uit het Noorden van India. Niet te pikant, maar de smaken zijn wel heerlijk intens. De sauzen zijn erg bijzonder, de combinatie van yoghurt met kruiden is uniek en combineert perfect met de groenten. Lamsvlees is er favoriet en je zult weinig visgerechten tegenkomen. De drankjes op basis van yoghurt zijn aanraders.

“Mumbai” Honduras 5684, Palermo. Tel. 011-4775-9791.

Een interessante kaart met veel vegetarische gerechten, basmatirijst, goede vleesgerechten en heerlijk naanbrood. De serveerster zijn gekleed in Indiase klederdracht en de service is goed.

De Scandinavische keuken

“Club Sueco” Tacuarí 147, 5° piso, Monserrat. Tel. 011-4342-0888.

Een Zweeds restaurant met een goede wijnkaart, heerlijke zalmgerechten en een excellente service. De open sandwiches zijn een aanrader.

In Buenos Aires kun je genieten van een zeer divers gastronomisch aanbod. Eet smakelijk!

Dejar un Comentario

XHTML: Puedes utilizar estas etiquetas: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>