Wat is er te doen in Buenos Aires?

In Buenos Aires zul je je geen seconde vervelen. Deze bruisende miljoenenstad biedt leuke activiteiten voor iedereen.

Zodra de zomer eraan komt en iedereen zin heeft naar buiten te gaan, biedt Buenos Aires een breed aanbod aan activiteiten. Als je wilt uitrusten en aan de dagelijkse routine wilt ontsnappen kun je kiezen voor onder andere muziekspektakels, leuke uitjes met de kids, culturele activiteiten, musea, en nog veel meer. Het aanbod lijkt wel nooit op te houden.

Wat is er te doen in Buenos Aires
Wat is er te doen in Buenos Aires

Op 15 december kun je deelenemn aan een van de belangrijkste culturele activiteiten van Buenos Aires: De nacht van de boekwinkels, of noche de las librerías. Dit jaar zal de zesde editie van dit evenement plaatsvinden. De avenida Corrientes tussen Avenida Callao en Talcahuano wordt geheel autovrij gemaakt zodat voetgangers op hun gemak alle boekwinkels en barretjes kunnen bezoeken. Dit jaar zal de Noche de las Librerías voor het eerst ook San Telmo, Palermo, Belgrano en Recoleta gehouden worden.

Wat is er te doen in Buenos Aires
Wat is er te doen in Buenos Aires

Een andere leuke optie als je in de zomer in Buenos Aires bent is een bezoekje aan het nationale park en ecologische reserve in Costanera Sur, gelegen aan de Avenida Tristán Achával  Rodríguez op nummer 1550 in Puerto Madero. Een heerlijk uitje in de openlucht, waar je met de familie van de natuur kunt genieten zonder de stad te verlaten. Voor een warme dag is Temaiken, gelegen in het plaatsje Escobar, ook een aanrader. In deze reserve kun je sinds kort wallabies zien in een omgeving die zo veel mogelijk lijkt op de natuurlijke habitat van deze kangoeroes die oorspronkelijk uit Australië komen. Je kunt vlakbij de dieren komen, wat het voor kinderen extra leuk maakt.

Natuurlijk kun je in Buenos Aires ook tango dansen of, als je niet zo´n danstalent bent, naar een tangshow gaan. De tangoshows bieden de mogelijkheid te genieten van een dansvoorstelling onder het genot van een lekker hapje en drankje. Een van de beste tango shows wordt aangeboden door het restaurant Caminito Tango Show, in de wijk La Boca, aan de Dr Enrique Del Valle Iberlucea straat op nummer 1151. Als je een tangoliefhebber bent, moet je hier absoluut geweest zijn.

Het Theater Colón biedt rondleidingen aan in zowel Spaans als Engels, die ongeveer 50 minuten duren. Het is een interessante plek om meer over de historie van Buenos Aires te weten te komen. Cerrito 618, Barrio San Nicolás.

Wat is er te doen in Buenos Aires
Wat is er te doen in Buenos Aires

In het Cultureel Centrum Recoleta (Junín 1930, Buenos Aires) vind je een museum genaamd  Prohibido No Tocar, verboden niet aan te raken. Dit museum, dat leuk is voor jong en oud, heeft een collectie van meer dan 300 interactieve spellen die je spelenderwijs meer leren over de wetenschap. De zalen zijn onderverdeeld in thema´s: waarneming, mechanica, technologie, natuur, enz.

Zoals je kunt zien is er voor jong en oud altijd iets te beleven in Buenos Aires. Ben je klaar om de stad te gaan verkennen?

Dejar un Comentario

XHTML: Puedes utilizar estas etiquetas: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>