Tips voor een leuke dag in Buenos Aires

In de zomer is iedereen in Buenos Aires altijd op zoek naar leuke uitjes, en al helemaal tijdens vakantiedagen. Hierbij een aantal tips om je vrije tijd in Buenos Aires goed te besteden.

De City Tour is een absolute aanrader, niet alleen voor toeristen, maar ook voor Argentijnen die zin hebben een dagje de toerist uit te hangen. Deze goed geplande tour brengt je naar alle belangrijke punten van de stad. Je wordt vervoerd in een Londense bus van twee verdiepingen langs plekken als el Cabildo, de Casa de Gobierno, de kathedraal en wijken als San Telmo, la Boca en Recoleta.

Tips voor een leuke dag in Buenos Aires
Tips voor een leuke dag in Buenos Aires

Overal in de stad kun je van verschillende buitenactiviteiten genieten. Puero Madero is een nieuwe wijk die zich snel ontwikkelt. Je zult er moderne, luxueuze appartementencomplexen zien, goede restaurants en ook hotels van mondiale klasse. Een verplichte stop is de Puente de la Mujer (Vrouwenbrug) ontworpen door de beroemde Spaanse architect Santiago Calatrava. De wijk Las Cañitas staat bekend om zijn brede gevarieerde culinaire aanbod en bruisende nachtleven.

Tips voor een leuke dag in Buenos Aires
Tips voor een leuke dag in Buenos Aires

In de stad Tigre, ook gelegen in de provincie Buenos Aires, zijn er veel leuke zomerse activiteiten rondom de Paraná rivier. Het is bijvoorbeeld heerlijk om de warme stad even te ontvluchten en een catamarantocht de maken met prachtige uitzichten over de rivierdelta. Als je zin hebt in iets actiefs, dan kun je er ook voor kiezen een dagje te gaan watersporten in dit gebied.

Als je niet zo van extreme activiteiten houdt, kun je natuurlijk ook lekker musea gaan bezoeken in  Buenos Aires. Het MALBA is een bezoekje waard, je vindt hier schilder- en beeldhouwkunst van Latijns-amerikaanse 20e-eeuwse kunstenaars. Ook het Museum van de Schone Kunsten (Bellas Artes), het museum van Eva Perón en het Carlos Gardel museum zijn absolute aanraders. Als je van cultuur en musea houdt, zul je je in Buenos Aires absoluut vermaken.

De parken die de stad rijk is zijn echte toeristische trekpleisters die je zeker niet kunt missen. In het Sarmiento Park kunt je allerlei activiteiten in de open lucht doen, het Centanrio Park is ideaal om hard te lopen en andere sportieve activiteiten te doen. Op de Plaza Francia in Recoleta kun je een leuke markt met handgemaakte artikelen bezoeken. Om op je gemak alles op deze markt te kunnen bekijken, raden we je aan een hele dag uit te trekken. Als je met kinderen reist, zul je Plaza Devoto willen bezoeken, waar allerlei kinderactiviteiten worden georganiseerd die er voor zorgen dat de kleintjes zich geen minuut zullen vervelen.

Tips voor een leuke dag in Buenos Aires
Tips voor een leuke dag in Buenos Aires

Zoals je ziet hoef je je op een vrije dag in Buenos Aires niet te vervelen. Of je nu zin hebt in een boottocht, een museumbezoekje, een relaxte dag in het park of een rondleiding door de stad, in de hoofdstad van Buenos Aires is alles mogelijk. Hopelijk hebben we je in dit artikel genoeg ideeën gegeven om je volgende vrije dag in de stad leuk op te vullen.

Dejar un Comentario

XHTML: Puedes utilizar estas etiquetas: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>