Op stap in de provincie Buenos Aires: Tandil

Als je in Tandil op stap gaat is het een goed idee om een fiets te huren. Op de volgende plekken heb je de mogelijkheid fietsen te huren:

ü  Kumbre, Avenida Alvear 121, Tel. (0294) 434313,

ü  AM, Calle Estrada 2940, Tel. (0294) 15 62 0863,

ü  Jorge Rodríguez, Uriburu 1488, Tel. 442-8669.

Als je liever gaat lopen, dan kun je zonder problemen gaan wandelen in de bergen rondom de stad.

Op stap in de provincie Buenos Aires: Tandil
Op stap in de provincie Buenos Aires: Tandil

De belangrijkste toeristische trekpleister in Tandil is de gigantische steen genaamd La Movediza. De steen staat, precies in evenwicht, op de top van een kleine heuvel. Het betreft echter een replica. De originele Movediza, gevormd tijdens een transformatieproces van water naar steen meer dan 2,300 miljoen jaar geleden, woog meer dan 72 ton en was 7.50 meter hoog. In 1912 is de deze gigantische steen in stukken uit elkaar gevallen. In 2007 werd er besloten een replica van de steen te maken. Van de heuvel heb je een indrukwekkend uitzicht over de stad.

De heuvel Cerro Centinela is bijna driehonderd meter hoog. Je kunt er door middel van een kabelbaan komen. Boven heb je een prachtig uitzicht en kun je een half uurtje wandelen in een pijnboombos en watervallen bezoeken. Aan de voet van de heuvel kun je een heerlijke steak verorberen.

De Monte Calvario is niet alleen een toeristische trekpleister maar ook een pelgrimsoord. Pelgrims komen hier om de Cruz del Calvario, een Christusbeeld gebouwd in de jaren 40, te bezoeken. Vooral in de Semana Santa is het hier druk. Dit jaar zal er met Semana Santa, op donderdag en vrijdag, van 08:00 tot 15:00 festiviteiten worden georganiseerd.

Het  Independencia is een mooi rustig park, waar je een kasteel kunt bezoeken. De centrale plaza is prachtig groen en heerlijk rustig.  Je vindt hier onder andere de kathedraal en het stadhuis.

In de zomermaanden worden er in Tandil vele culturele activiteiten en festivals georganiseerd. Net als in Buenos Aires, kun je goede films zien op openlucht filmfestivals. Voor meer informatie over dit festival en andere culture activiteiten kun je de volgende website bezoeken :http://cultura.tandil.gov.ar/

Op stap in de provincie Buenos Aires: Tandil
Op stap in de provincie Buenos Aires: Tandil

Als je Tandil bezoekt dan moet je ook genieten van de lekkere regionale producten, zoals de kazen en worsten. Goede winkeltjes om delicatessen te scoren zijn:

ü  Los Quesos Don Atilio: in deze winkel kun je velerlei kazen kopen van mozzarella tot Nederlandse kaas en van Post Salut tot provolone. Je kunt hier ook leuke kadootjes vinden, zoals kaasplankjes en cadeauverpakkingen met verschillende kaasjes.  Adres: Avenida Falucho 1361.

ü  Época de Quesos: een breed aanbod aan kazen en worst.  14 de Julio 604 op de hoek met San Martin.

ü  Almacén Serrano: kazen, worsten, wijn, likeur, bier en andere producten van goede kwaliteit.  Tussen  Avellaneda en Rodriguez.

Tandil is een aangename, groene stad, waar van alles te doen is. En op gastronomisch gebied zal de stad je ook verbazen. Geniet van dit tripje!

Dejar un Comentario

XHTML: Puedes utilizar estas etiquetas: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>