Go underground in Buenos Aires

De underground scene in Buenos Aires is vernieuwend en spannend. Durf je het aan?

Buenos Aires heeft een grote underground nacht scene.Als je de stad op een hele andere manier wilt leren kennen, is dit je kans.

Buenos Aires heeft, net als elke wereldstad, een bruisend nachtleven waar toeristen en Argentijnen met veel plezier induiken. De underground scene begint de laatste jaren steeds interessanter te worden. Het underground theater wordt door steeds meer kenners en nieuwsgierigen op zoek naar nieuwe ervaringen bezocht.

Go underground in Buenos Aires
Go underground in Buenos Aires

Het theater maakt een belangrijk onderdeel uit van het nachtleven in Buenos Aires. Naast de vele mainstream theaters kun je ook een goed aanbod aan underground theater vinden. In deze scene kun je theater zien van regisseurs die nog niet bekend of beroemd zijn, maar wel hele interessante alternatieve voorstellen presenteren uitgevoerd door vaak erg goede acteurs. Veel beroemde toneelstukken zijn eerst in deze theaters op de planken gekomen, voordat de faam om de hoek kwam kijken. La Ratonera in de Villa Crespo is een voorbeeld van een underground theater (Avenida Corrientes 5552). Geopend in 2004, brengt dit theater al een aantal jaren vele interessante toneelstukken op de planken. Je kunt hier ook genieten van beeldende kunst, dans, muziek en andere artistieke disciplines.

Go underground in Buenos Aires
Go underground in Buenos Aires

De Argentijnse underground scene is ook op seksueel gebied open minded. Je zult hier zonder vooroordelen of kritiek ontvangen worden in clubs voor swingers zoals de swinger nachtclub  Anchorena S, gelegen aan Anchorena 1121 in de hoofdstad. Het is een groot complex met verschillende verdiepingen, waar themafeesten worden georganiseerd. Steeds meer mensen zoeken in clubs als deze een spannende nieuwe ervaring en het is zeker leuk om er eens een kijkje te nemen.

Er is in Buenos Aires een eindeloze hoeveelheid barretjes die een underground lovers een leuke avond bezorgen. Frank’s Bar is een goed voorbeeld van een bar met een alternatieve sfeer en is gelegen aan de Palermo wijk op Arévalo nummer 1445. Het is een geheime bar, die doet denken aan de bars in het begin van de 20e eeuw toen alcoholconsumptie niet openlijk toegestaan was en men geheime clubs openden waar je in een vertrouwde omgeving, met betrouwbare mensen van een drankje kon genieten. Je had er zelfs een paswoord nodig om binnen te komen. Dat geldt vandaag de dag nog steeds.

In de gay scene hoeft ook niemand zich te vervelen in Buenos Aires. AmeriK is de grootste nachtclub van Buenos Aires en een van de belangrijkste van Latijns Amerika. Over drie verdiepingen verspreid kun je hier op verschillende muziekstijlen dansen en je loopt zelfs de kans nationale beroemdheden tegen het lijf te lopen.

Go underground in Capital Federal
Go underground in Capital Federal

En dit zijn slechts een para voorbeelden van alles wat de Argentijnse underground scene te bieden heeft. Theaters, bioscopen, disco´s met een alternatieve stijl, er zijn genoeg mogelijkheden die het traditionele uitgaansleven aanvullen. Dus als je Buenos Aires eens op een heel andere manier wilt beleven, raden we je aan underground te gaan.

Dejar un Comentario

XHTML: Puedes utilizar estas etiquetas: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>