De wijken van Buenos Aires

Iedereen die Buenos Aires kent, weet dat het een enorme stad is die onderverdeeld is in wijken, de zogenaamde barrios. In de volksmond heeft met het over de cien barrios porteños, de 100 wijken van Buenos Aires, echter, in werkelijkheid zijn het er maar 48. Elke wijk heeft zijn eigen sfeer en aantrekkingskracht.

De wijken van Buenos Aires
De wijken van Buenos Aires

Het mooiste en meest bevolkte gebied van de stad is het Noorden. Hier vind je woonwijken waar de middenklasse en rijke Argentijnen wonen. En dat is niet alles, er zijn ook een aantal toeristische attracties. De wijk Palermo heeft de hoogste concentratie van bewoners. Je zult hier mooie huizen aan straten vol bomen zien. Verder zijn er ook veel winkelcentra en een dierentuin, de Sociedad Rural, een botanische tuin en het Palermo Bos. En dat is niet alles, Palermo is ook een cultureel centrum met veel galeries en musea.  Musea die in Palermo gevestigd zijn, zijn onder andere het Museo Nacional de Bellas Artes, de Nationale Bibliotheek en het Centro Cultural Recoleta. In Núñez kun je een bezoekje brengen aan River Plate en in Belgrano aan de Chinese wijk, die steeds groter wordt.

Het Zuiden van de stad heeft een lager economisch ontwikkelingsniveau. Je zult hier dan ook geen grote huizen en luxe musea tegenkomen, echter, je kunt er wel genieten van de echte authentieke ¨Buenos Aires sfeer¨.In wijken als Montserrat, San Cristóbal, Barracas en San Telmo zie je nog straten met kinderkopjes, huizen en gebouwen met traditionele architectuur, gebouwen uit de periode van de onafhankelijkheid en een aanbod van de beste traditionele restaurants en bars van de stad. Als je in San Telmo bent moet je absoluut een bezoek brengen aan de antiekmarkt die er elke zondag gehouden wordt en als je in Boca bent kun je de kans niet laten schieten om naar een wedstrijd van de beroemde Boca Juniors te gaan. Ook is in Boca ¨El Caminito¨ absoluut de moeite waard: een straatmuseum waar van alles over de Argentijnse tradities te weten komt.

De wijken van Buenos Aires
De wijken van Buenos Aires

Als je in het Oosten van de stad bent, in de buurt van Río de La Plata, dan is de wijk Puerto Madero een absolute aanrader. Het is een van de meest luxueuze wijken van de stad, met prachtige huizen en kantoorgebouwen. Toeristen kunnen hier alle faciliteiten vinden die ze nodig hebben en je vindt er restaurants waar je aan de boulevard van een lunch of diner van mondiale klasse kunt genieten.

Het is natuurlijk onmogelijk alle wijken te bespreken, maar andere leuke plekken om te bezoeken zijn Caballito, in het centrum; Balvanera, ook in het centrum en een belangrijke handelswijk en Parque Chas, een doolhof van cirkelvormige straatjes waar je goed op moet letten om niet te verdwalen.

De wijken van Buenos Aires
De wijken van Buenos Aires

De enige manier om de sfeer in de verschillende barrios te proeven, is natuurlijk door ze te bezoeken. Dus… waar wacht je nog op?

 

Dejar un Comentario

XHTML: Puedes utilizar estas etiquetas: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>