De beste universiteiten van Buenos Aires

Alles dat je wilt weten over het onderwijsaanbod van Buenos Aires, de beste universiteiten en onderwijsinstituten.

In Buenos Aires kun je onderwijsinstellingen van mondiale klasse vinden. De meeste universitaire en hogere beroepsopleidingen bieden je mogelijkheid onderwijs van hoog niveau te ontvangen. Een bijkomend voordeel is dat de kosten van een studie in Buenos Aires vele malen lager zijn dan in andere landen met een vergelijkbaar opleidingsniveau. Daarom vind je in dit artikel een overzicht met het beste wat Buenos Aires je op onderwijsgebied te bieden heeft.

De beste universiteiten van Buenos Aires
De beste universiteiten van Buenos Aires

De Universidad de Buenos Aires is de meest prestigieuze universiteit van Argentinië. Met een historie van van bijna twee eeuwen biedt dit instituut academisch onderwijs van wereldklasse. Het is een openbare universiteit (van de staat) en het is daarom niet zo makkelijk om binnen te komen. Zo moet je als buitenlander bijvoorbeeld een studentenvisum of een permanente verblijfsvergunning hebben. Deze universiteit is vooral aan te bevelen als je een traditionele studie wil doen, zoals Medicijnen, Rechten, Economie of Psychologie.

Ben je op zoek naar een technische opleiding, dan ben je bij de Universidad Tecnológica Nacional, ook openbaar, op de goede plek.  Het niveau is hoog, er wordt veel van de studenten geëist, de studies zijn langer dan gemiddeld en eisen meer studie-uren.

De beste universiteiten van Buenos Aires
De beste universiteiten van Buenos Aires

Wil je een opleiding in reclame doen, dan heb je twee uitermate goede opties. De Universidad Argentina de la Empresa (Argentijnse School voor Bedrijfswetenschappen) heeft een team van zeer goede leerkrachten en biedt veel mogelijkheden op het gebied van stages. Dit is een privé-universiteit, hou er dus rekening mee dat de collegegelden en andere kosten wat aan de hoge kant kunnen zijn. De Instituto Superior de Publicidad behoort tot de Argentijnse Vereniging van reclamebureaus. Je krijgt hier daarom les van experts op het gebied van reclame en je studeert aan een instituut dat 100% op de reclamewereld gericht is.

Een andere privé-universiteit met een goede reputatie is de Universidad de San Andres. Hier zijn de studiegroepen klein, elke student ontvangt persoonlijke aandacht, de gebouwen zijn van zeer goede kwaliteit en de professoren zijn specialisten in hun vakgebied. Deze universiteit is vooral een goede optie als je economie of gerelateerde studies, politicologie of rechten wilt studeren.

Het ORT Instituut is een aanrader als je geïnteresseerd bent in een beroepsopleiding op het gebied van grafisch of industrieel ontwerpen, multimedia of nieuwe technologieën (elektroakoestiek, ICT, biotechnologie, etc.).

Waar kun je studeren in Buenos Aires
Waar kun je studeren in Buenos Aires

Buenos Aires heeft een goed en breed onderwijsaanbod dat je heel veel te bieden heeft. Naast de opleidingen die we in dit artikel noemden, kun je ook de hotelschool, gezondheidswetenschappen of film studeren. Prijzen en onderwijsprogramma´s lopen ver uiteen. Het is dan ook aan te raden alle opties goed te onderzoeken en naast elkaar te leggen. Of je nu op uitwisseling wilt of een hele studie in het buitenland wilt doen, Buenos Aires biedt vele interessante opties.

Dejar un Comentario

XHTML: Puedes utilizar estas etiquetas: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>