De beste stranden van Buenos Aires

Wat is er lekkerder dan genieten van een dagje strand in Argentinië terwijl het thuis winter is?

Niet ver buiten de hoofdstad Buenos Aires, op een paar uur rijden, liggen de beste stranden van de provincie Buenos Aires. In de Argentijnse zomer, onze winter, is het heerlijk om een dagje te ontsnappen naar een van deze stranden om van de zon te genieten. Lekker uitrusten onder het genot van zon, zee en strand.

De beste stranden van Buenos Aires
De beste stranden van Buenos Aires

Mar del Plata is zelfs buiten Argentinië een bekende bestemming. Deze badplaats wordt elk jaar weer bezocht door vele binnenlandse en buitenlandse toeristen. En dat is natuurlijk niet voor niets. De stranden zijn breed en je vindt er alle services die je op een dagje strand nodig hebt. De stranden die buiten de stad liggen, op zo´n 14 kilometer afstand, zijn veel rustiger dan de centraal gelegen stranden. Als je voor rust gaat is het dus de moeite waard deze plekken te bezoeken. Mar del Plata heeft de infrastructuur om grote groepen toeristen te ontvangen en in de avonduren kun je genieten van een divers aanbod aan interessante shows.

De badplaats Pinamar is een absolute aanrader. Je vindt hier brede stranden, veel rustiger dan de stranden van Mar del Plata en een breed aanbod van hotels en vermaak. Pinamar ligt tussen de zee en het bos, je kunt hier dus van beide landschappen genieten, wat de stad uniek maakt. Hou er wel rekening mee dat dit een exclusieve bestemming is en de prijzen hoog zijn.

Zowel San Bernardo als Villa Gesell zijn strandbestemmingen die de laatste paar jaren snel gegroeid zijn. Ze zijn vooral gericht op pubers, die hier in het nachtleven helemaal uit hun dak kunnen gaan. Uiteraard is dit niet de place to be als je op zoek bent naar rust. In San Bernardo kun je verschillende watersporten beoefenen. Als je hier bent, ga dan zeker een dagje naar Costa Azul en Lucila del Mar, twee dichtbijgelegen stranden die de moeite van een bezoekje waard zijn.

De beste stranden van Buenos Aires
De beste stranden van Buenos Aires

Stranden als San Clemente del Tuyu, Mar de Ajó of Miramar zijn perfecte bestemmingen voor een vakantie met de familie. De prijzen van hotels en restaurants liggen hier lager, de stranden zijn minder druk en er zijn activiteiten voor kinderen. Als jet met de kids wilt vissen, is de pier van Mar de Ajó een aanrader.

De beste stranden van Buenos Aires
De beste stranden van Buenos Aires

Het Cariló strand wordt vooral veel bezocht tijdens de winterperiode. Het is een perfect strand voor lange wandelingen, niet alleen langs de zee, maar ook in het enorme bos dat gelijk aan het strand grenst. Een ideale plek voor een romantisch uitje met je partner. Je vindt hier ook goede hotels, maar houd er wel rekening mee dat overnachtingen niet goedkoop zijn.

De kust van Buenos Aires biedt een breed scala aan badplaatsen waar je van een lekkere strandvakantie kunt genieten. Je bestemming zal afhangen van het type vakantie dat je zoekt. Waar wacht je nog op om die lekkere frisse zeelucht in te ademen?

Dejar un Comentario

XHTML: Puedes utilizar estas etiquetas: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>