De beste scholen in Buenos Aires

Als je in Buenos Aires gaat wonen hoef je je over het onderwijs voor je kinderen geen zorgen te maken. Er is een breed aanbod aan goede onderwijsinstituten. Om het zoeken wat te vergemakkelijken geven we je hierbij een aantal tips.

Onder de privescholen zijn ere en aantal die zeer prestigieus zijn en tweetalig onderwijs aanbieden. De Escuela Escocesa San Andrés, opgericht in 1838 in San Isidro, enkele kilometers buiten Buenos Aires, is hier een voorbeeld van. Het is niet makkelijk toegelaten te worden tot deze school, maar het is zeker de moeite waard. Het onderwijs is tweetalig en verplichte vakken worden aangevuld met sport- en culturele activiteiten. Een van de beste opties, al is het schoolgeld een behoorlijke investering.

De beste scholen in Buenos Aires
De beste scholen in Buenos Aires

Vlakbij de Escuela Escocesa vind je een andere school met een zeer goede naam, de Cardenal Newman. Welgestelde Argentijnen sturen hun kinderen naar deze school. Hier wordt ook tweetalig onderwijs aangeboden en de school staat bekend om de excellente laboratoria voor de vakken Biologie, Natuurkunde en Scheikunde. De onderwijzers zijn van zeer hoog niveau en naast traditionele vakken worden de kinderen ook onderwezen in muziek en het bewerken van audio en video. De indrukwekkende bibliotheek van de school heeft maar liefst 7000 boeken.

De Escuela ORT, met scholen in de Almagro en Belgrano wijken, biedt een alternatief onderwijsaanbod. De zes jaar middelbaar onderwijs zijn onderverdeeld in onderbouw, waarin les wordt gegeven op 5 gebieden, en de bovenbouw, ook van drie jaar, waar het kind zich helemaal richt op een door hem of haar gekozen specialisatie. De specialisaties leggen vooral de nadruk op technische terreinen als grafisch ontwerpen, elektronica, informatica, digitale media, muziekproductie, communicatiewetenschappen en andere vergelijkbare vakgebieden.

De beste scholen in Buenos Aires
De beste scholen in Buenos Aires

Van de openbare scholen is het Colegio Nacional de Buenos Aires, dat deel uitmaakt van de Universidad de Buenos Aires een van de meest aan te raden opties. Veel beroemde Argentijnen hebben hier hun middelbare school afgerond en de school heeft een onderwijsstaf van zeer hoge kwaliteit.Het Wordt gezien als een eer om hier te mogen onderwijzen. Een voordeel van de dit instituut is dat de kosten vele malen lager liggen dan op de privescholen en dat je kinderen de kans krijgen in een cultureel en sociaal diversere klas te studeren, in tegenstelling tot op de meer elitaire privescholen.

Een andere openbare school die we ook van harte kunnen aanbevelen is de Escuela Superior de Comercio Carlos Pellegrini, die ook deel uitmaakt van het onderwijssysteem van de Universidad de Buenos Aires. Na de eerste vijf jaar behaalt de student de titel ¨Perito Mercantil¨ en na afronding van het zesde jaar kan hij of zij instromen in de Universidad de Buenos Aires.

Onafhankelijk van je budget, voorkeuren en de talenkennis van je kinderen, kun je in Buenos Aires hele goede scholen vinden. Het is de moeite waard om de tijd te nemen om de scholen, vakkenpakketten, buitenschoolse activiteiten en de leraren te leren kennen voor je de uiteindelijke keuze maakt.

De beste privéscholen in Buenos Aires

De beste opties voor je kids in de Argentijnse hoofdstad.

In Buenos Aires kun je onderwijscentra van hoog niveau vinden, waar kinderen en jongeren uit de hele stad en omstreken les volgen. In dit artikel vertellen we je over de middelbare scholen die het meest prestige en de beste onderwijskwaliteit hebben.

Het St Brendan’s College is gelegen in de wijk Colegiales en is van Ierse origine. Met meer dan 50 jaar ervaring, biedt dit instituut tweetalig, gemengd, niet-kerkelijk onderwijs (ook al hebben ze een katholieke oriëntatie). De leerlingen van deze school hebben een hoog rendement en de jaarafsluiting bestaat uit een groot theaterstuk.

In de wijk Belgrano vind je het Colegio Lincoln, waar tweetalig onderwijs van hoog niveau wordt geboden. Leerlingen kunnen hier bovendien deelnemen aan een aantal internationale examens, waardoor ze, wanneer ze hun opleiding hebben afgemaakt, goede kansen hebben op de arbeidsmarkt.

In de straten van het centrum van de stad zul je de leerlingen van Colegio Champagnat tegenkomen, een van de belangrijkste katholieke scholen. Leerlingen krijgen lessen in de Engelse taal en Informatica, als toevoeging op het solide lesprogramma.

In Balvanera ligt het Colegio El Salvador, een van de weinige jongensscholen. Het is gelegen aan de Callao-weg. Ook dit is een katholieke school en het niveau van het lesprogramma is hoog.

 

Interessante weetje over het onderwijs in Buenos Aires

Naar aanleiding van een rapport van de Argentijnse overheid uit 2010:

  1. In de wijken Belgrano, Nuñez en Colegiales zijn mar liefst 198 scholen geconcentreerd, waarvan 80% privéscholen. Voorbeelden zijn het Colegio Manuel Belgrano, het Liceo Francés, het St. Brendan´s, en andere.
  2. Meer dan 90% van de jongeren van 13 tot 17 jaar oud volgen onderwijs. In de wijken Saavedra, Villa Urquiza en Villa Pueyrredón is dit percentage zelfs 100%.
  3. Bijna 50% van de scholen in District 10 van Buenos Aires zijn openbare scholen.
  4. Alle kinderen uit Almagro en Boedo gaan naar de kleuterschool.
  5. In Palermo zijn 70% van de scholen privéscholen en 30% openbare scholen. Meer dan 10% van de kinderen op de basisscholen heeft vertraging opgelopen.
  6. Balvanera heeft verschillende programma´s die ervoor zorgen dat alle kinderen naar school kunnen.

De beste middelbare scholen voor internationale bezoekers

In Buenos Aires woont een grote internationale gemeenschap van personen die geen Spaans spreken en door werkomstandigheden in Argentinië zijn. We geven je een rondleiding langs de onderwijsinstanties die erin gespecialiseerd zijn om onderwijs te geven aan kinderen die in een ander land en een andere cultuur zijn opgegroeid.

In al deze instituten krijgen de kinderen Spaanse les. Het is bijna altijd nodig om een aanbevelingsbrief te presenteren. Hun onderwijsprogramma heeft als doel personen te vormen die kritisch, verantwoordelijk en goed opgeleid zijn en die de capaciteit hebben om onafhankelijk te denken en analyseren.

Northlands is een middelbare school die een modern onderwijsmodel aanbiedt dat gericht is op het oplossen van problemen. Het onderwijs is integraal en tweetalig en wordt gegeven vanuit diverse onderwijsperspectieven (kennisontwikkeling, persoonlijke en sociale ontwikkeling, lichamelijke opvoeding). Máxima Zorriguieta, onze Koningin, is hier naar school geweest.

Het Frans-Argentijns Lyceum, dat bekend staat onder de naam Liceo francés, opende in 1964 zijn deuren. Het is een drietalige school en er wordt zowel over de Franse als de Argentijnse cultuur onderwezen. Deze strategie werkt heel goed voor de Franse kinderen die in Argentinië komen wonen.

De Italiaanse cultuur wordt onderwezen in de Cristóforo Colombo-school, een tweetalig onderwijsinstituut dat wordt gefinancierd door de Italiaanse en Argentijnse ministeries van onderwijs. Dit instituut biedt een compleet onderwijstraject, van peuterspeelzaal tot middelbare school. Met de behaalde titel kunnen de studenten zich inschrijven aan scholen in Italië en andere landen van de Europese Unie.

Zoals je ziet, betekent in Buenos Aires wonen niet dat je je cultuur achter je moet laten. Deze, en andere, onderwijsopties, zorgen ervoor dat je een ideale plek vindt voor de formatie van je kinderen.

De beste scholen in Buenos Aires
De beste scholen in Buenos Aires

Goede openbare scholen

In de stad en de regio Buenos Aires zijn ook goede openbare scholen. Dit zijn een aantal voorbeelden.

Het Instituto Libre de Segunda Enseñanza (ILSE) maakt onderdeel uit van de Universidad de Buenos Aires (UBA) en heeft als doel het bieden van integraal onderwijs gebaseerd op normen en waarden en geavanceerde leerprocessen. Deze school, die in het centrum gelegen is, biedt een middelbare schoolopleiding van vijf jaar, met de mogelijkheid tot specialisatie in exacte wetenschappen, biologie of sociologie (één jaar extra).

De geschiedenis van het Colegio Mariano Moreno, gelegen in Almagro, gaat terug naar de 19e eeuw. Er zijn hier vele historische conflicten uitgevochten en daarom is dit instituut belangrijk in de politiek-sociale kringen van Argentinië. Belangrijke persoonlijkheden die hier hebben gestudeerd zijn onder anderen: Dr. Zaffaroni (President van het Hooggerechtshof), Arturo Frondizi (ex-president) en Álvaro Alsogaray (politicus).

Ook voor technisch onderwijs, ben je in Buenos Aires op de juiste plek. Een van de beste scholen op dit gebied is de Otto Krause-school. Sinds 1987 zet deze school zich in voor het opleiden van studenten in technische vakken als chemie, mechanica, bouwkunde, informatica, elektronica en telecommunicatie, om zo bij te dragen aan de ontwikkeling van het land. In de avonduren worden speciale cursussen aangeboden, bijvoorbeeld op het gebied van voedingsmiddelentechnologie.

De Raggio, ook een technische school was pionier in het ontwikkelen van een onderwijsaanbod op het gebied van Kunst en Ambachten. Dit instituut, opgericht in het begin van de vorige eeuw, is gevestigd in een gebouw dat het directe contact met de natuur stimuleert. Je kunt hier cursussen volgen op het gebied van voeding, bouwkunde, grafisch ontwerpen, mode, reclame, goudsmid, elektronica en houtbewerken.

Voor de stad die nooit slaapt is kunst heel belangrijk. Voor kunstonderwijs kun je terecht bij de Lola Mora-school, die, na een opleiding van zeven jaar, niet alleen een middelbare schooldiploma verstrekt, maar ook een titel in de Beeldende Kunsten.

Of je nu kiest voor openbaar of privé, ver weg of dichtbij, gespecialiseerd of algemeen, elk kind kan in de city porteña een omgeving vinden om zich te ontwikkelen zowel op sociaal als op academisch gebied.

Dejar un Comentario

XHTML: Puedes utilizar estas etiquetas: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>