Argentijnse gewoonten

In Argentinië, net als in alle andere landen, zijn er een aantal gewoonten die altijd behouden blijven. Tijdens jouw verblijf in het land is het leuk om hier iets over te weten te komen, en met deze interessante kennis weer naar huis te gaan. In dit artikel vertellen wij jou wat over de belangrijkste gewoonten.

Eén van de leukste gewoonten heeft te maken met het samenkomen van familie en vrienden. Elke gelegenheid wordt hier aangegrepen om met z’n allen bij elkaar te komen en gezellig te kletsen over bijvoorbeeld familie, werk, politiek en voetbal.  Wees niet verrast als je binnen de kortste keren ook wordt uitgenodigd voor zulke bijeenkomsten, die overigens samengaan met een andere typisch Argentijnse gewoonte; veel eten en drinken. Wanneer vrienden of familie samenkomen is er vaak asado (barbecue) of kookt er iemand heerlijke pasta, altijd geserveerd met een goed glas wijn of bier.

Argentijnse gewoonten
Argentijnse gewoonten

Voetbal leeft overal in Argentinië. Heb je een favoriet team dan kun je hier tijdens elk gesprek wel over beginnen, aangezien dit een standaard onderwerp van gesprek is in het land. Het is daarom dan ook een gewoonte om samen te komen om wedstrijden te kijken, zeker als het Argentijns elftal speelt.

Als je iemand niet kent dan is de manier van groeten afhankelijk van het feit of de persoon ouder is dan jijzelf. In dat geval zeg je U en groet je diegene met een stevige handdruk. Ken je iemand wel al of is diegene ongeveer even oud dan is het de gewoonte om elkaar te groeten door middel van één kus op de wang, ook tussen twee mannen, in tegenstelling tot veel andere landen.

Ook al lijken de bewoners van Buenos Aires soms misschien kil of afstandelijk , solidariteit en hulp zijn hier aan de orde van de dag. Mocht je een probleem hebben dan staat een Argentijnse vriend of kennis altijd voor je klaar, hopelijk is dat andersom ook het geval natuurlijk.

Argentijnse gewoonten
Argentijnse gewoonten

Natuurlijk bestaan er ook minder leuke gewoonten, zoals het geven van een mening zonder dat ze weinig van het onderwerp af weten of het niet respecteren van bepaalde normen en waarden, maar dat geldt natuurlijk lang niet voor alle Argentijnen en beïnvloeden de echte belangrijke dingen als vriendschap en solidariteit zeker niet.

Dejar un Comentario

XHTML: Puedes utilizar estas etiquetas: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>